Lilypie Third Birthday tickers

2010. január 17., vasárnap

Túllendültünk

Bori náthája a végefelé jár, legalábbis az alvás szempontjából visszaállt a megszokott kerékvágásba, Gyuri is meggyógyult. A hetet a gyógyulásnak szentelte itthon, úgyhogy készült egy csomó fotó.
A hét végére aztán besűrűsödtek a programok; pénteken este Barbaráék jöttek vacsorára (és megkésett Karácsonyozásra).

(Róza már nagyon nagy lány, van mit tanulni tőle)
Szombaton kicsit sűrű napot tartottunk, mert volt nálunk kocsi. Elintéztünk egy-két bevásárlást, délután pedig Bakival és Eszterrel elmentünk a Szépműbe megnézni a szezon nagy kiállítását. Anya vállalta a tárlatvezetést, úgyhogy úri dolgunk volt. A dolog amúgy kisebb szervezést igényelt, mert Bori evése épp a múzeumi túrába esett, de nem hiába van annyi Szépműs kapcsolat. Tücsök biztosította a nyugodt etetés lehetőségét, plusz még a főig. szobát is megnézhettük. A teremőrök egyrészt elaléltak Borbálától (fontos megállapítást tettünk: gyerekkel kb. bármit megengedhetsz magadnak), másrészt az önkéntes kitűzőmnek hála szabadon jöhettünk-mehettünk mindenfele. A kiállítás gyönyörű, csak ajánlani tudjuk! Bori abszolválta élete első Leonardojat, már igazán itt volt az ideje:). Hogy azért ne legyen túl giccses a történet, mi egy órát tudtunk maradni, utána Bori besokallt a kultúrától, úgyhogy a fél kiállítás megtekintése után eljöttünk. (Én a jövő héttől már vállaltam újra vezetéseket, még van esélyem a második felére is.)
Ma a közelgő Ágnes nap tiszteletére Gyuri oldalán köszöntöttük a három Ágnest, jövő vasárnap jön az anya.
A BKV sztrájk miatt elterveztük, hogy holnap bicajjal fogunk közlekedni (nekem a kozmetikushoz van időpontom), de elnézve az időjárás előrejelzést - egész napos havazás -, marad a sakkozás azzal a néhány busszal, villamossal, ami jár. Pedig a hétvégén még síelős aláöltözőkbe is beruháztunk. Amíg nem jutunk el síelni, jó a sztrájk idején való bicajozásra...

2 megjegyzés:

  1. Tücsök jelentette is, hogyaszongya: "Most ettünk Borival banánt barackkla".
    Megnéztem volna a Tücsköt fürdőruhában a főig. irodában, amint barackozik a Borival!

    VálaszTörlés
  2. Ottan nem vetkőztünk neki, csak egy nagy textilpelenkát kanyarítottunk a nyakába (mármint a Boriéba). Persze a látvány így se volt utolsó!

    VálaszTörlés