Lilypie Third Birthday tickers

2010. november 26., péntek

16 hónap

 
Bori 16 hónapos. 










Az elmúlt időszak fő attrakciója az önálló evés. Ez hol nagyon jól megy, 
hol kevésbé, attól függően, hogy milyen a kisasszony kedve. Viszont, ha nincs kedve egyedül enni, akkor hagyja, hogy egy felnőtt lapátoljon.
Sokat mondogatja, hogy apa, napjába többször megbeszéljük, hogy apa merre jár. A könyvek változatlanul nagyon nagy kedvencek, lapozgat, "mesél" is belőlük, illetve egyre többször telepedik az ember ölébe egy könyvvel, hogy nézegessük. 
Angolon van az éneklés, mesélés, mondókák után rajzolás. Ez egyre jobban megtetszett neki, úgyhogy itthon is kapott papírt és megkezdődött az alkotás. Megállapíthatjuk, hogy Bori korai művei nonfiguratívak.
Nagyon szeret zenét hallgatni, mindig rámutat a cd lejátszóra, ha épp nem szól a zene. Eddig klasszikusok és gyerekdalok vannak repertoáron.
Nagy akarata van, nagyokat tud kiabálni, ha valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné. Társaságban inkább megfigyelő és változatlanul idő kell neki a feloldódáshoz, bár ezt ma teljesen meghaladta. Délelőtt Gabi barátnőméknél voltunk, egy majdnem három és egy majdnem egy éves kislánynál. Bori ahogy beléptünk vidáman felrikoltott, majd azonnal aktív szocializációba kezdett. A délelőtt egy pontján a három kislány egyszerre olvasott (Flóra és Alíz is nagy könyvmolyok), szóval alakul a könyvklub.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése