Lilypie Third Birthday tickers

2010. május 24., hétfő

Cím nélkül (military, élet)

Sok mindenről szeretnék beszámolni, de ezek annyiféle területet érintenek, hogy nincs közös jó cím nekik. Ezért alcímekben utazom.
A military témáról. Bori elkezdett sajtos kenyeret vacsorázni, katonai alakulat formájában. A dolog szerencsére jól működik, a fáradsági fokától függően hol én pakolom a szájába a katonákat, hol saját maga. (Amikor Gyuri eteti, újra és újra meglepődik, hogy Bori mekkora falatokat tud már lenyelni, akár katonában, akár kanállal adagolva.)
A katonás vacsorákkal összhangban tegnap megnéztük a Bombák földjént. Elég nyomasztó, de jó film, olyan, aminek a részletei még másnap is eszébe jutnak az embernek.

Az élet alcím alá egy életmentés és egy élet kezdete tartozik.
A mai jócselekedtünk egy ifjonc varjúhoz kapcsolódik, aki fönnakadt a kerítésünkön. Gyuri sikeresen kiszabadította a lábát, én közben az internetet bújtam madármentő telefonszámokért. Végül egy ismerős állatorvos felesége tanácsára a madárkórházra keresve sikerült a hortobágyi madárkórház ügyeletes orvosával beszélnem. Ő ellátott madármentési alapinfókkal, illetve megadta egy budapesti madarakkal foglalkozó állatorvos telefonszámát. Az ünnep ellenére ő is távsegített, úgyhogy a varjú kapott enni-inni, mire délután hazaértünk már tovább is állt.
Ma pedig megszületett Barbaráéknál Tádé Bence (az előző posztban hivatkozott névbeli dilemmát a szülők ezzel a gordiuszi csomóval vágták át), az egész család jól van.

2 megjegyzés:

  1. Buszke vagyok Ratok, hogy megfogtatok egy madarat! En minden segito szandek ellenere sem lettem volna ra kepes.

    VálaszTörlés
  2. Megfogásról szó sem volt! Egy bot segítségével szabadította ki a madár lábát.

    VálaszTörlés